Geh@ckt – lesmateriaal

Geh@ckt is een theatervoorstelling over kritisch en veilig gebruik van social media en vooral over het fenomeen (shame-)sexting: het verzenden en ontvangen van seksueel getinte teksten, foto’s en filmpjes.

Het lesmateriaal bij de voorstelling Geh@ckt bestaat uit een PowerPoint-presentatie die je in de klas op het digibord kan gebruiken. Deze PowerPoint bestaat uit twee lessen: een les voorafgaand aan de voorstelling en een les na afloop van de voorstelling. Je kan het lesmateriaal hier downloaden:

De Steeg – Lesmateriaal Geh@ckt

In het lesmateriaal zitten een paar filmpjes, onder andere een filmpje dat we maakten in samenwerking met de politie Groningen. Hierin vertelt politieagent Danielle Laanstra over de gevolgen van (shame-)sexting voor dader en slachtoffer, maar ook wat de consequenties kunnen zijn als je een foto of filmpje van iemand anders deelt. De meeste jongeren weten niet dat ze zich op dat moment schuldig maken aan de verspreiding van kinderporno… Een ander filmpje is een interview met Sarah Schierbeek, de actrice die in de voorstelling Geh@ckt de rol speelt van Tessa. Zij stelt de leerlingen een aantal vragen naar aanleiding van de voorstelling.

Het lesmateriaal sluit af met een opdracht voor de leerlingen om een preventiecampagne te bedenken om het delen van foto’s/filmpjes tegen iemands zin tegen te gaan.