Barst?!

Een theaterproject rond aardbevingen in Appingedam

In samenwerking met drie locaties van het Eemsdelta College in Appingedam en Delfzijl voeren we op dit moment het project Barst?! uit. Met dit project geven we jongeren een stem in het aardbevingsdebat. We verzamelen hun verhalen en maken hier samen een theatervoorstelling van, die in juni gespeeld wordt in De Molenberg in Delfzijl.

Binnen het project Barst?! krijgen leerlingen van drie locaties van het Eemsdelta College (de George Martens School, het Theda Mansholt College en het Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum) les in ‘storytelling’ en ‘debatteren’. Ze volgen workshops theater, dans en theatervormgeving en maken samen met theatermakers van De Steeg een eigen theatervoorstelling. Op basis van hun eigen verhalen en ervaringen maken we een voorstelling over hoe het is om te wonen in een gebied waar aardbevingen zijn. Deze voorstelling wordt in juni 2020 gespeeld in De Molenberg in Delfzijl, voor ouders, klasgenoten, buurtbewoners, beleidsmakers, politici, etc.

Dit project maakt onderdeel uit van het overkoepelende project Mijn Thuis Mijn Verhaal, dat mede mogelijk gemaakt wordt door de Gemeente Appingedam.