wat doe jijDeSteeg_WatDoeJijfoto_desteeg_watdoejijDeSteeg_WatDoeJijDeSteeg_WatDoeJijDeSteeg_WatDoeJijDeSteeg_WatDoeJijDeSteeg_WatDoeJij
Wat doe jij? - Inspringtheater in de klas

Wat doe jij? is inspringtheater in de klas: een interactieve workshop over het onderwerp 'pesten', waarbij leerlingen samen met acteurs verschillende scenario's uitproberen. De acteurs spelen een korte scène, waarin duidelijk sprake is van een pest-situatie en waarin de verschillende partijen die hier een rol in spelen herkenbaar worden neergezet. De spelleider nodigt de leerlingen vervolgens uit te reageren: ben je het eens met wat er gebeurt? Wat zou je kunnen doen om het op te lossen? Samen met de acteurs proberen de leerlingen hun suggesties uit.

 

Wat doe jij? is een heel directe manier om te oefenen met sociale vaardigheden en het nemen van verantwoordelijkheid. De leerlingen ervaren wat het effect is van hun gedrag en hoe ze een situatie kunnen beïnvloeden. Zeker in pest- en conflictsituaties kan een kleine verandering een wereld van verschil betekenen.

Speelperiode schooljaar 2017-2018 en schooljaar 2018-2019

Doelgroep 11 - 21 jaar

Groepsgrootte 1 klas per keer (max 30 leerlingen)

Locatie op school, in de klas

Lengte in overleg 60-80 minuten

Prijs € 400 voor 1 workshop; € 625 voor 2 workshops; € 850 voor 3 workshops (op dezelfde dag en locatie) (prijzen zijn incl. reiskosten, excl. 6% btw en eventuele overnachtingskosten. Betaling via CJP-cultuurkaart is mogelijk.)

 

Aanwezigheid van mentor of (vaste) docent is noodzakelijk!

Wat doe jij? wordt mede mogelijk gemaakt door:

* Maatschappij tot Nut van 't Algemeen

* Rabobank Groningen

* Je Maintiendrai Fonds

* Kerk en Wereld

* Voeten in de Aarde

"Het was weer fantastisch met de mensen van de Steeg. Ik vond het gewoon ontroerend om te zien hoe de klas ermee aan de slag ging." (OSG Singelland)


"Op eigenlijk heel eenvoudige wijze (dwz zonder grootse middelen) maakt de voorstelling op meerdere vlakken wat los: allereerst zijn de leerlingen betrokken bij de thematiek en denken ze actief mee, ten tweede gaat het er om mee te durven doen, voor de groep te durven gaan staan/zitten en mee te spelen. Ik vond de voorstelling een groot succes." (Dollard College)

"Een leuke manier om de leerlingen bewust te maken van hoe de dingen kunnen gaan. Ze denken mee om oplossingen te verzinnen en dat vond ik erg goed." (Visser 't Hooft Lyceum)

De workshop Wat doe jij? kan goed gecombineerd worden met de voorstelling #onderhuids. Wanneer u kiest voor deze combinatie, ontvangt u een korting van 30% op de prijs van #onderhuids.

 

Het Consultatieteam Pesten kan in de provincie Groningen in aanvulling op #onderhuids en/of Wat doe jij? trainingen verzorgen voor docenten en mentoren. Informeer bij De Steeg naar de mogelijkheden.

 

back
next