Flyerfoto_Onderhuids_DeSteegDeSteeg_foto_onderhuidsDeSteeg_foto_onderhuidsDeSteeg_foto_onderhuidsDeSteeg_foto_onderhuidsDeSteeg_foto_onderhuidsDeSteeg_foto_onderhuidsDeSteeg_foto_onderhuidsDeSteeg_foto_onderhuidsDeSteeg_foto_onderhuidsDeSteeg_foto_onderhuidsDeSteeg_foto_onderhuidsDeSteeg_foto_onderhuidsDeSteeg_foto_onderhuidsDeSteeg_foto_onderhuids

#onderhuids

 

Charlie staat op het dak van de school. Het is hoog, heel hoog. De leerlingen op het schoolplein lijken wel mieren. Ze zien haar niet. Nog een klein stapje, dan houdt het pesten op. Heeft ze eindelijk rust. Eén klein stapje maar. "Spring voor een trein slet!" Nee, áls ze springt, dan springt ze van het dak van de school! Verandert ze het plein in een crime-scène. Dan moeten ze op zoek naar sporen, naar het verhaal. Haar verhaal.

 

In de theatervoorstelling #onderhuids probeert Charlie te achterhalen waarom ze gepest wordt. Hoe is het begonnen? Waarom overkomt haar dit? Had ze het kunnen voorkomen? Had iemand kunnen ingrijpen? Wie dan, en hoe? Uiteindelijk komt de hulp uit onverwachte hoek.

 

#onderhuids is confronterend, aangrijpend en een fikse aanzet voor het oplossen én voorkomen van pestsituaties op school. Bij de voorstelling leveren we lesmateriaal waarmee docenten de voorstelling kunnen voorbereiden en nabespreken.

Speelperiode schooljaar 2017-2018 en schooljaar 2018-2019

Doelgroep 12-21 jaar

Groepsgrootte max 100 leerlingen per voorstelling

Locatie aula/gymzaal/theaterzaal

Lengte 50 minuten

Techniek verduistering en krachtstroom gewenst

Speelvlak minimaal 6m x 5m x 3m (bxdxh). De vloer dient schoon, stevig en vrij van obstakels te zijn.

Prijs € 1.100 voor 1 voorstelling; € 1.800 voor 2 voorstellingen (zelfde dag en locatie) (prijzen zijn incl. reiskosten en lesmateriaal; excl. 6% btw, eventuele zaalhuu/overnachtingskosten. Betaling via de CJP-cultuurkaart is mogelijk.)


Klik hier voor de flyer

De voorstelling #onderhuids kan goed gecombineerd worden met de workshop Wat doe jij?. Wanneer u kiest voor deze combinatie, ontvangt u een korting van 30% op de prijs van #onderhuids.

 

Het Consultatieteam Pesten kan in de provincie Groningen in aanvulling op #onderhuids en/of Wat doe jij? trainingen verzorgen voor docenten en mentoren. Informeer bij De Steeg naar de mogelijkheden.

 

 

"Vooral in combinatie met 'Wat doe jij?' is het een sterke manier om het met de klas over pesten te hebben" (Leon van Gelder)


"Wij vonden de voorstelling #onderhuids geweldig." (Dollard College)

 

"Ik vond het een hele sterke voorstelling, erg goed." (ROC Menso Alting)

 

"Wij waren erg onder de indruk van de voorstelling (en van de acteurs)!" (RSG Ter Apel)

 

"De voorstelling #onderhuids vond ik erg leuk." (Onze Lieve Vrouwe Lyceum Breda)

back
next